Kurumunuzda güvenlik farkındalığını arttırın.

Sistemi kullanan birden fazla kullanıcı var ise, bu kişilerin siber güvenlik konusunda farkındalık kazanması için gerekli eğitimleri verin ya da verdirin. Her kullanıcının farkındalık kazanması önemlidir, çünkü sistem her zaman en zayıf halkası kadar güvenlidir. Sadece sizin nereyi ziyaret ettiğinizden emin olmanız yetmez, diğer kullanıcıların da farkındalığının olması gerekir ki insan faktörünü hedef alan saldırılara karşı daha etkili bir korunma sağlanabilsin. Herhangi bir kullanıcının sisteme bulaştıracağı zararlı yazılım, ağ üzerinden bütün sunucuları şifreleyebilir!

Sisteminizde kendinizin dikkat edebileceği bu hususların dışında cryptolocker virüslere karşı etkili bir antivirüs bulundurmalısınız. Ne kadar dikkat edersek edelim, bazen yanlışlıkla zararlı bir bağlantıya tıklayabiliyoruz. Bu durumda antivirüs yazılımları, sisteme giren virüsü henüz faaliyete geçmeden durdurabilir. Bu sebeple, fidye virüslerine karşı etkili olduğu doğrulanmış bir antivirüs yazılımı tercih etmeniz önemlidir.

Eğer kurumsal olarak bir önlem almak istiyorsanız, antivirüs dışında daha geniş kapsamlı bir önlem olan firewall sistemi edinmelisiniz. Firewall sistemler, saldırılar henüz kurum bünyesinde internet erişimi sağlayan kişilere ulaşmadan fidye virüslerini bloklayabilir, sahte e postaların kurum içi adreslere ulaşmasını engelleyebilir ve daha birçok farklı teknoloji ile kurumun tamamını sadece fidye zararlısı değil, birçok siber tehditten koruyabilir.

Bu durumda seçeceğiniz firewall ve antivirüs çözümlerinin standartlara uygun ve gelişmiş özelliklere sahip olması, en son teknolojileri kullanması gibi özelliklerinin olması, tercih edeceğiniz ürünün sizi ne kadar iyi koruyabileceğine etki etmektedir.

Sizi bir fidye yazılımı saldırısının hedefi haline getirebilecek pek çok faktör vardır.

  • Kullanılan cihazın güncelliğini yitirmesi
  • Cihazın eski yazılımlara sahip olması
  • Tarayıcıların ve/veya işletim sistemlerinin artık yama almaması
  • Mevcut bir yedekleme planının olmaması
  • Siber güvenliğe yeteri kadar önem verilmemesi ve sağlam bir plana sahip olunmaması

Cihazınız için bunlardan biri veya daha fazlası geçerliyse, bir fidye yazılımı saldırısının kurbanı olma riskiniz vardır.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.